Dalfsen op oorlogspad: “Op waardige manier afscheid nemen”

0

Op oerinstinct werden HandbaL Venlo en VOC afgelopen week verslagen door een vlijmscherp Dalfsen. Door de desastreuze ontwikkelingen in Overijssel lijkt de formatie van Monique Tijsterman op oorlogspad. 

“Alle trainingsuren betalen zich eindelijk terug”, is trainer/coach Tijsterman opgetogen. Na de klinkende zeges in de kampioensstrijd en beker lijkt de nummer zes van de reguliere competitie op tijd bij de les. “Natuurlijk heeft de beslissing van de stichting om te stoppen met tophandbal in Dalfsen voor motivatie gezorgd.”

Na een uitstekende voorbereiding op het nieuwe seizoen vielen de resultaten van Dalfsen in de eredivisie tegen. “We hebben in de zomer veel moeten inleveren op kwaliteit. Daarvoor zijn talenten in de plaats gekomen. Het heeft ervoor gezorgd dat we weer opnieuw hebben moeten opbouwen. Dat heeft soms pijn gedaan”, is Tijsterman eerlijk.

Opluchting
“De meiden zijn, ondanks de mindere resultaten, nooit minder hard gaan werken. Op de training zag ik iedere keer heel mooie dingen, maar de vertaalslag naar de wedstrijd konden we lange tijd niet maken”, krabt ze zich achter de oren. “Dat het er op het moment dat het moet opeens uitkomt zorgt voor heel veel opluchting in de ploeg.”

Onder meer de vertrekwens van een hoop speelsters heeft Stichting Tophandbal Dalfsen doen besluiten na het lopende seizoen de stekker uit het topsporttraject in het Oosten te trekken. “Veel speelsters binnen de ploeg hadden de keuze om te gaan al bekend gemaakt”, vertelt Tijsterman, die zelf ook na twee jaar vertrekt bij Dalfsen. “Voor een aantal meiden zorgt het voor onrust. Voor hen is de toekomst nog onbekend. Het is vooral heel mooi om te zien dat iedereen op een waardige manier afscheid wil nemen.”

Quintus
In de halve finale om de landstitel moet Dalfsen langs Quintus. “Als we het spel van de afgelopen twee weken weten door te trekken hebben we ook tegen hen een kans”, weet Tijsterman zeker. “Quintus is in vorm en is nog op drie fronten actief. Wij hebben iets meer tijd om voor te bereiden. Dat moeten we benutten.”

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here