De Knegt verrast door ‘Remer-effect’

0

Hurry-Up opent zaterdagavond de BENE-League tegen Visé. De nieuwe hoofdtrainer Tim Remer zal voor het eerst kennis maken met de ambiance in Zwartemeer. Doelman René de Knegt is verrast door het ‘Remer-effect’.

In de lente van 2017 verleidde toenmalig hoofdtrainer Martin Vlijm doelman René de Knegt eredivisionist Hellas in te ruilen voor Hurry-Up. In een lastig seizoen, waar de oranjehemden veel personele problemen hadden, werd het verblijf in de BENE-League verlengd. “Maar dit jaar hangt er een heel andere vibe”, opent René de Knegt het gesprek.

“Vorig jaar stond in teken van overleven”, gaat hij verder. “Door de komst van Tim (Remer, red.) staan we heel anders op het veld. Hij neemt zoveel ervaring mee uit de Bundesliga. Iedereen binnen de ploeg heeft respect voor wat hij bereikt heeft. Je merkt dat hij veel verstand heeft van het spelletje. Hij brengt een heel andere impuls.”

Geloof
Onder Martin Vlijm werd met een smalle selectie vooral tactisch getraind. “Er staat een heel andere ploeg”, is De Knegt enthousiast. Met de Sloveen Jan Sega heeft hij een nieuwe concurrent. “Vorig jaar moesten we het tempo vaak laag houden, omdat we weinig wisselmogelijkheden hadden. De groep is breder geworden. Daarnaast schenkt Tim veel aandacht aan het beter maken van spelers. Ook beginnen we al vroeg in de trainingsweek met het analyseren van onze tegenstander. Ik denk dat we er goed voor staan.”

“Ik heb meer geloof in een goede afloop”

Vooralsnog moet Tim Remer zijn kunsten vanaf de zijlijn vertonen. De revalidatie, na een pittige knieblessure, verloopt langzamer dan gehoopt. “Toch kan hij ook als trainer/coach veel meegeven aan de groep”, vertelt De Knegt. De doelman uit Zuid-Holland dacht in de lente te vertrekken uit Zwarmeer, maar kwam terug op zijn beslissing. “Ik ben positief verrast door de voorbereiding. Ik heb meer geloof in een goede afloop dan een aantal maanden geleden.”

Suton
Met spelmaker Sven Suton kwam er een verrassende versterking uit de hoge hoed van Hurry-Up. “Echt een slimme speler”, vindt zijn teamgenoot onder de lat. Ook de komst van opbouwers Javier Bebeta Navarro en Tiago Azenha zorgen voor verschillende smaken in de schutterslinie. Hoekspeler René Jaspers, overgekomen van E&O, moet de concurrentiestrijd aangaan met international Tommie Falke.

De Knegt verwacht aanstaande zaterdag, wanneer Visé op bezoek komt, een taai gevecht: “We spelen tegen een complete ploeg. Visé heeft zich goed kunnen versterken. Zo is Sergio Rola daar aangesloten. De afgelopen twee jaar niet voor niets uitgeroepen tot de beste rechterhoek van de BENE-League.” Met Belgisch international Yves Vancosen beschikken de gasten uit Wallonië over een van de sterkste lijnspelers van de BENE-League.

RTV Drenthe
Het treffen tussen Hurry-Up en Visé wordt op internet live uitgezonden door regionale omroep RTV Drenthe. Vanaf 19:55 kun je hier inschakelen.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here