Debutant Schoenaker nieuwste pion in dekking

0

Tijdens Nederland-Slovenië maakte Robin Schoenaker (23) zijn debuut voor Oranje. De lange dekker is de nieuwste pion van bondscoach Erlingur Richardsson in de verdediging. 

In Almere kwam Schoenaker na een kwartier spelen in het veld. De speler van het Belgische Sporting NeLo werd in het hart van de defensie geposteerd.

Als jeugdinternational kwam Schoenaker tot vijftien beurten voor Jong Oranje. Zo was hij actief op het WK voor jeugdteams in 2015 in Brazilië. Op donderdagavond tegen Slovenië maakte Schoenaker zijn debuut voor de A-ploeg.

Jorn Smits
De linkeropbouwer uit Gelderland kreeg in de wedstrijdselectie de voorkeur boven Jorn Smits. De schutter van TV Emsdetten moest, evenals jongeling Niels Versteijnen, in het topsportcentrum op de tribune plaatsnemen.

Opbouwrij
In clubverband is Schoenaker sinds dit seizoen actief in de BENE-League. Met Sporting NeLo sloot hij het seizoen af in het rechterrijtje. In België speelt de debutant ook in de aanval. In Neerpelt formeert hij een opbouwrij met Oranjeheer Ephrahim Jerry en landgenoot Daan Versleeuwen.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here