Debuut Van Wetering, Kooij en Hendrikse in Bundesliga aanstaande

0

Een aantal landgenoten staat te popelen voor het eerst binnen de lijnen te komen in de Bundesliga. Twee duels worden vanavond in de Duitse competitie afgewerkt.

TSV Bayer 04 Leverkusen, dat wordt gecoacht door Robert Nijdam, ontvangt Neckarsulmer SU. Bij de gasten kunnen twee landgenoten voor het eerst in actie komen in de Bundesliga: Jill Kooij en Nathalie Hendrikse. Laatstgenoemde is overgekomen van het Noorse Gjerpen en moet in het blauw de gestopte Ana Pavkovic doen vergeten.

Kooij, die herstellende is van een vingerbreuk, heeft een verleden bij Dalfsen. Via VOC kwam de lijnspeelster in 2015 bij de Overijsselaars terecht. Kooij werkte zich in het shirt van Dalfsen op tot aanvoerster. In Duitsland hoopt ze de volgende stap in haar carrière te maken.

Knippenborg
Ook Lynn Knippenborg is nieuw bij Neckarsulmer SU. Na een jaar bij TTH Holstebro heeft de spelmaakster besloten terug te keren naar Duitsland. Van 2016 tot en met 2018 speelde Knippenborg in de Bundesliga voor Buxtehuder SV.

Definitieve selectie
Ook TuS Metzingen komt in de baan. De nummer drie van het afgelopen seizoen versterkte zich deze zomer met Bo van Wetering (foto). De hoekspeelster werd met VOC uit Amsterdam landskampioen. Van Wetering maakt onderdeel uit van de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Oostenrijk en Griekenland.

Lees ook: Vier goals Dekker tijdens entree in Bundesliga

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here