Deense kampioenskandidaten blijven overeind

0

Landgenoten in dienst van kampioenskandidaten in de Deense eredivisie zijn woensdagavond overeind gebleven. Odense HC, Team Esbjerg en København Håndbold wonnen hun uitduel.

Odense HC ging op bezoek bij het gepromoveerde Horsens waar Claudia Rompen minuten onder de lat maakte. Aan de overkant groeide positiecollega Tess Wester uit tot sleutelfiguur. De international speelde met een stoppercentage van 46 procent een hoofdrol in de 22-37 zege.

Ook vorige week maakte Wester een goede beurt tussen de palen van Odense HC. Nycke Groot scoorde drie keer en was goed voor evenveel assists.

Team Esbjerg maakte op bezoek bij Viborg HK geen fout en blijft de koppositie in Denemarken bekleden. De landskampioen haalde na rust (14-17) uit: 24-39. Estavana Polman was goed voor acht doelpunten.

København Håndbold rekende voor de pauze af met thuisploeg Randers HK (10-18). De partij eindigde in 22-30. Larissa Nusser (3) en Debbie Bont werkten zich op het scoreformulier. København Håndbold schuift op naar plaats vijf.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here