Dekker over Final4: “Wij horen daar te staan”

0

“Bevo op volle sterkte wil je liever niet op de laatste speeldag tegenkomen.” Hoekspeler van Aalsmeer Nils Dekker (24) is duidelijk: de beladen krachtmeting in Panningen is niet de ideale slotronde in de BENE-League. Toch moet de landskampioen langs Bevo om zich te plaatsen voor de Final4.

Met nog één speelronde te gaan heeft Aalsmeer een punt meer dan Bevo. Bij een nederlaag in Panningen moeten de Noord-Hollanders het finaleweekend in de BENE-League laten schieten. “Het is alles of niets. Maar in het verleden hebben we laten zien dat, dat wel bij onze mentaliteit en speelstijl past”, opent Nils Dekker het gesprek. “De prijzen zijn in zicht en dan gaat het roer om. Het vuur gaat heviger branden.”

Achilles Bocholt, Visé en LIONS zijn al zeker van deelname aan het finaleweekend in Antwerpen. Een van de aanstaande opponenten, Bevo of Aalsmeer, voegt zich bij het drietal. “Het verwijt dat we onszelf kunnen maken is dat we het op de laatste speeldag hebben laten aankomen. Op bezoek bij Sasja geef je de punten weg. Een aantal weken terug tegen LIONS laat je zien waartoe je in staat bent.”

Kwetsbaar
Ten koste van Bevo greep Aalsmeer eerder dit seizoen de Supercup. Het heenduel in de BENE-League in de bloemenstad werd een prooi voor de gasten uit Limburg. “Ze hebben een heel sterke basis”, weet Dekker. “Dan zijn ze zelfs in staat om Achilles Bocholt te verslaan. Wanneer ze gaan doorwisselen zijn ze kwetsbaar. Dat zag je toen Dario Polman en Quinten Colman een aantal weken geblesseerd waren. Ze lieten punten liggen.”

“Op bezoek bij LIONS was Marco fenomenaal”

“Wij hebben een bredere bank”, is de flankspeler zelfverzekerd. “Iedere positie staat nagenoeg vol. Wel zijn we afhankelijk van de vorm van onze keeper: Marco Verbeij. Door een blessure van Gaby Birjovanu moet hij er staan. Op bezoek bij LIONS was Marco fenomenaal. Hopelijk heeft hij zaterdag zijn dag.”

Flinke tik
Dekker vindt dat Aalsmeer zich moet plaatsen voor de Final4. “Wij horen daar te staan”, zegt hij. “Vorig jaar zijn we landskampioen geworden en in de zomer hebben we ons weten te versterken. Hier leeft Aalsmeer voor. Als we het niet redden zou dat een flinke tik zijn.”

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here