Derby’s en debutanten in openingsronde eredivisie

0

De openingsronde in de eredivisie voor vrouwen is interessant te noemen. Er staan zaterdagavond vier duels op het programma. Het menu.

Het treffen tussen HandbaL Venlo en landskampioen VOC springt het meest in het oog. De thuisploeg heeft zich in de zomer weten te versterken. Zo is Angela Steenbakkers, die namens Oranje nog uitkwam op het WK in 2017, aangesloten bij de blauw-witten.

VOC legde eind augustus beslag op de Supercup. De talentvolle formatie uit Amsterdam wordt door de zege in Houten gezien als dé favoriet om de titel. Talenten als Zoë Sprengers, Britt van der Baan en Nikita van der Vliet lopen nog rond in het shirt van VOC. Routinier Rachel de Haze staat aan de start van haar laatste eredivisieseizoen.

Transfers
Ook de partij tussen promovendus Volendam en VZV is een interessante krachtmeting. Laatstgenoemde ploeg timmert na de derde plaats van vorig seizoen en het aantrekken van  Kim Molenaar (ZAP), Dominique en Silvana Koppe (Dalfsen) aan de weg. Ook de thuisploeg heeft zich flink geroerd op de transfermarkt.

Lees ook: “Ik denk dat we het linkerrijtje kunnen halen” 

In Overijssel starten DSVD en Borhave, dat met Herman Keppels een vervanger voor Rik Philips heeft gevonden, tegen elkaar. Ten koste van Foreholte wisten de provinciegenoten afgelopen seizoen degradatie af te wenden. De eerste punten staan zaterdagavond in Deurningen op het spel.

Debuut
Voorwaarts gaat op voor haar debuut op het hoogste niveau. De formatie van Maurice Feringa ontvangt in eigen huis V&L. De opponent uit Zuid-Limburg zag in de lente een aantal sterke krachten verkassen. Zo komen Kelly Hoffmans (HandbaL Venlo) en Annika Noordink (Sint Truiden) niet meer bij V&L onder contract. Daartegenover staat de terugkeer van oud-jeugdinternational Maxime Drent.

Door Europese verplichtingen komt Quintus dit weekend nog niet in actie in de eredivisie. De Heulse brigade ontvangt op zaterdag en zondag HFK Helsinki uit Finland. Daardoor begint het seizoen voor opponent SEW ook een week later.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here