Deur voor Groot blijft open

By 30 september 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Door het wegvallen van Estavana Polman en Delaila Amega bij de Oranjedames laait de vraag of Nycke Groot (32) te verleiden is terug te keren op. De NOS besprak het topic met bondscoach Manu Mayonnade.

De omroep maakt de optelsom en stelt Mayonnade de grote vraag: is Groot, tegenwoordig in Denemarken actief voor kampioenskandidaat Odense HC, over te halen weer het tenue van Nederland te gaan dragen? “De laatste keer dat ik haar sprak, was ze er niet klaar voor”, zegt de Fransman tegen de NOS.

“Ze weet dat de deur altijd open staat. Wanneer het laatste contact met haar was? Dat was twee maanden geleden”, gaat Mayonnade verder. Over twee maanden speelt Oranje het EK in Noorwegen en Denemarken.

Rust creëren
In januari 2019 besloot Groot een punt achter haar interlandloopbaan te zetten. “Mijn lichaam is redelijk op. Door te stoppen bij het Nederlands team wil ik meer rust creëren voor mezelf en mijn lichaam, om zo mijn carrière te kunnen verlengen”, vertelde de blondine toen.

International Lois Abbingh is sinds de zomer teamgenoot van Groot: “We hebben het er heus wel eens over. Ze weet dat ze altijd welkom is. Zeg nooit nooit, zou ik zeggen.”

Groepsfase EK
Zonder Groot behaalden de Oranjedames tien maanden geleden de grootste prestatie ooit: WK-goud in Japan. In de groepsfase van het aanstaande EK moet de nationale ploeg langs Hongarije, Servië en Kroatië. Als het aan het Nederlands team ligt, is Groot meer dan welkom. Al lijkt de kier inmiddels voor tocht te zorgen.

Foto: FotoReza