DFS Arnhem in zwaar weer

0

Het zijn zware tijden voor eredivisionist DFS Arnhem. Naast de tegenvallende prestaties, liggen ook personele problemen op de loer voor de Gelderse fusieclub.

In 2017 besloten AHV Swift en AAC 1899 te fuseren. In het seizoen 2017/2018 debuteerde de Arnhemse club in het lichtblauw-rood in de eredivisie. In de eerste twee seizoenen speelde de hoofdmacht – met spelers als Robin Schoenaker, Ruben de Bok en Peter Schoenaker – mee om de bovenste plaatsen.

Dit jaar speelt DFS Arnhem een bijrol in de eredivisie. De ploeg van Fred Michielsen, wiens verbintenis in Gelderland afloopt, staat in het linkerrijtje en werd deze week in de beker uitgeschakeld door eredivisiehekkensluiter Havas.

Huissen
DFS Arnhem kampt al enige tijd met personele problemen. Vorige zomer zocht de eredivisionist hulp bij hoofdklasser Huissen. Afvallers van het eerste team maken minuten bij de fusiepartner. Door de krappe bezetting doet Michielsen onverhoopt ook een beroep op selectieleden van Huissen.

Een aantal maanden geleden luidde Michielsen reeds de noodklok op deze website: “Samen met Vitesse speelt DFS op eredivisieniveau, maar op sponsorgebied en qua sfeer rond wedstrijden valt de aandacht voor de vereniging erg tegen. Het is vijf voor twaalf in Arnhem.”

Wegzakken
“Het is zonde dat een handbalbolwerk als Arnhem langzaam wegzakt. Laat ik duidelijk zijn: ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk punten te pakken, maar de toekomst van de regio staat voorop”, liet de oefenmeester van DFS Arnhem optekenen. Het vooruitzicht van de eredivisionist is troebel.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here