Directe promotieplaats lokaas voor Houten

0

In zijn eerste jaar bij Houten loodste Rick Louw de formatie uit Utrecht naar de hoogste positie in de eredivisie. In de play-offs bleef promotie naar de BENE-League uit. De oefenmeester waagt na de zomer met de geel-zwarten een nieuwe poging de sprong naar de grensoverschrijdende topcompetitie te maken.

Met Sonni de Jonge (Volendam), Sven Ehlhardt (US) en Tobias Marx (Sporting NeLo) gaf Houten deze transferperiode de rechterkant een opknapbeurt. “We hebben een uitgebalanceerde groep”, licht Rick Louw toe. “Vorig jaar waren we voornamelijk op links heel sterk. Nu hebben we op iedere positie een speler van de kwaliteit van de BENE-League. Dat durf ik te stellen.”

De klos
“Aan mij de taak er een team van te smeden”, vervolgt Louw. Tijdens de Ooievaarscup viel Houten buiten de prijzen. “We verloren met 30-27 van Hurry-Up en kwamen aan de onderkant van het schema terecht. Op zondag hebben we met zes goals verschil gewonnen van KV Sasja uit Antwerpen. Een goede prestatie.”

Afgelopen seizoen sloot Houten de reguliere competitie af als koploper. Die positie geeft dit jaar recht op rechtstreekse promotie. De Nederlandse nummer zes uit de BENE-League is de klos en degradeert. “En de nummer twee van de eredivisie speelt in een best-of-three tegen de vijfde Nederlandse ploeg in de BENE-League om het andere ticket”, legt de Utrechtse trainer/coach uit.

Sterke concurrenten
“We zullen een van de kanshebbers zijn voor de rechtstreekse promotieplaats. Misschien zullen sommige mensen zeggen dat we de favoriet zijn. Daar wil ik niet voor weglopen. We moeten er vol voor gaan. Met Hellas en DFS Anrhem hebben we sterke concurrenten. En ik wil BFC ook niet uitvlakken. Die hebben met Joeri Verjans een topspeler erbij. Daarnaast zit het in Beek vaak vol en is het lastig winnen.”

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here