Dit is de kleinste seniorencompetitie van Nederland

2

De grote puzzel van de bond is rond: alle ploegen uit het land zijn ingedeeld. Bovenin de piramide tellen alle divisies twaalf teams. Dit is de kleinste seniorencompetitie van Nederland.

De eerste klasse Noord bij de heren. De competitie telt vijf ploegen: Exito, SVBO, Kwiek, FHC en Jahn II. Allen hebben een verleden in de hoofdklasse of hoger.

De Groningse ploegen De Cirkeltijgers en V&S zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse A. Laatstgenoemde club deed dat als kampioen van de Noordelijke eerste klasse. Laagvliegers VAKO en Merna zijn teruggekeerd naar de tweede klasse.

Exito, SVBO, Kwiek, FHC en Jahn II – drie keer Drenthe, Friesland en Groningen – spelen een dubbele competitie tegen elkaar. Tegen ieder team wordt twee keer uit en twee keer thuis gespeeld. De kampioen ontvlucht de kleinste seniorencompetitie van Nederland.

2 REACTIES

  1. Verdrietig maar de waarheid. Wij als VAKO heren hadden helaas ook geen team meer en kunnen nu gelukkig door met onze sport met H.V.A. welliswaar in de andere klasse, maar wel met 18 wedstrijden! Hopelijk kunnen we met elkaar het tij keren! Alleen een sportief seizoen 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here