Dozijn aan goals Smits bij remise

0

Inger Smits gaat vrolijk verder met goals maken. In de vierde speelronde van de Deense HTH Go Ligaen vond de Limburgse schutter namens TTH Holstebro liefst twaalf keer het net.

Tot een thuiszege op Silkeborg leidde de galavertoning van de international niet. Na zestig minuten bleven beide teams steken op 22-22. Voor haar veertien schotpogingen kreeg Smits liefst twaalf streepjes achter haar naam. Landgenoot Lynn Knippenborg scoorde drie keer.

Tien stops
Logischerwijs werd Smits na het duel in de Grakjaer Arena verkozen tot vrouw van het duel. De teller bij de oud-speelster van Dalfsen staat op 29 doelpunten. Door het punt klimt TTH Holstebro, dat deze zomer een hoop ervaren krachten zag vertrekken, naar de knappe vijfde plaats in de Deense competitie.

Op zondagavond boekte ook het HC Odense van Tess Wester een nieuwe overwinning. Viborg HK moest er met 28-21 aan geloven. Met tien stops speelde de doelvrouw van Oranje een verdienstelijke wedstrijd.

Polman
Een dag eerder was het Team Esbjerg van Estavana Polman veel te sterk voor Aalborg. Met zes goals en vijf assists deed de goaltjesdief van de nationale ploeg een aardige duit in het zakje. Team Esbjerg ging bij 34-25 als winnaar van het veld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here