Drama in Dortmund, Abbingh op schot

By 12 oktober 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

De vierde speelronde in de Champions League is catastrofaal verlopen voor Borussia Dortmund. De Nederlands getinte formatie liet CSKA terugkomen van een grote achterstand en zegevieren: 28-29.

Na 15-11 bij rust tilden Inger Smits, goed voor zes doelpunten, en Merel Freriks de score namens de Duitse thuisploeg naar 23-16. In het slotkwartier kwamen de gasten uit Rusland razendsnel terug.

In de laatste vier minuten kwam Borussia Dortmund zelfs niet meer tot scoren (28-25). Zeven seconden voor tijd verkreeg CSKA bij 28-28 nog één maal de bal en in de omschakeling prikten de Russinnen zelfs de winnende tegen de touwen.

Boedapest
Met twee punten uit vier duels staat Borussia Dortmund op de zesde plaats in groep B. Plaaggeest CSKA gaat met zeven punten verrassend aan kop.

Het Odense HC van internationals Tess Wester en Lois Abbingh wist een dag eerder niet te stunten tegen titelhouder Györ. Bij de terugkeer van oud-speler van de Hongaarse topploeg Nycke Groot in Boedapest werd het na 16-11 bij rust 32-26 voor de thuisploeg.

Met zeven goals werd Oranje-klant Abbingh topschutter van het treffen in het kampioenenbal. Groot vond vier keer het net van haar voormalig werkgever. Ook Wester kwam zaterdagavond binnen de lijnen en maakte voor Odense HC een aantal stops.

Bont versus Van Kreij
De partij tussen landgenoten Debbie Bont en Harma van Kreij is gewonnen door de Volendamse rechterhoek. In Frankrijk rekende Metz Handball met 33-27 (19-11) af met het Sloveense RK Krim Mercator. Van Kreij (2), die door coronaperikelen zich vorige week niet bij Oranje kon melden, en Bont vonden in de Champions League beide het net.

Foto: Tina Kolthof