Drie landgenoten blinken uit in Duitsland

Internationals Kelly Dulfer, Laura van der Heijden en Angela Malestein hebben een plaats gekregen in het sterrenteam van het Bundesliga-seizoen in het Duitse blad Handballwoche.

Handballwoche heeft Dulfer zelfs uitgeroepen tot Speelster van het Jaar in Duitsland. Onder leiding van de linkeropbouwer van Oranje greep Borussia Dortmund het lijstaanvoerderschap.

Ook Van der Heijden wordt door het blad omschreven als een speelster uit de buitencategorie. In het sterrenteam bezet de linkspoot van SG BBM Bietigheim de rechteropbouwpositie. Aankomend seizoen speelt Van der Heijden in Hongarije voor Siofok HC.

SG BBM Bietigheim
Malestein maakt het Nederlandse drietal compleet. Ook de Oranjedame heeft kunnen rekenen op genoeg stemmen van de toptrainers uit de Bundesliga. Met SG BBM Bietigheim eindigde Malestein op de tweede plaats in Duitsland.

Net als Van der Heijden heeft de rechterhoekspeelster de Duitse competitie ingeruild voor de Hongaarse. Ze heeft getekend voor Ferencvaros. Met haar nieuwe club komt Van der Heijden, net als haar oude club SG BBM Bietigheim en koploper Borussia Dortmund, uit in de Champions League.

Getipt door de kenners
Ook andere landgenoten waren dichtbij een plaatsje in het sterrenteam. Zo werden onder meer Bo van Wetering (TuS Metzingen), Celine Michielsen, Tessa van Zijl (beide HSG Blomberg-Lippe) en Kelly Vollebregt, Merel Freriks (beide Borussia Dortmund) getipt door de kenners.

Foto: Tina Kolthof