Duitse kraker prooi voor Bietigheim

By 10 november 2016Duitsland, Voorpagina

SG BBM Bietigheim heeft de topper van belager TuS Metzingen gewonnen. In eigen huis won de ploeg van Wester en co nipt: 25-24. Landskampioen Thüringer maakte meteen gebruik van het puntverlies bij de runner-up.

De gasten uit Zuid-Duitsland gingen nog met een kleine voorsprong de rust in (11-12), maar zagen Bietigheim in de tweede helft langszij komen. Door de overwinning slaat de ploeg, met vier Nederlanders binnen de gelederen, een gat van twee punten met TuS Metzingen.

Puntendeling Oldenburg
Met drie treffers werd Maura Visser de meest doeltreffende landgenoot in de kraker. Linkerhoekspeelster Martine Smeets vond één keer het net.

In dezelfde Bundesliga verdeelden VfL Oldenburg en Frisch Auf Göppingen de punten in een doelpuntrijk duel: 33-33. Bij de uitploeg, met Zimmerman en Struijs onder contract, scoorde opbouwspeelster Maxime Struijs drie keer. Aan de overkant werd Inger Smits de best scorende Nederlander. De Limburgse prikte vier keer raak.

Van de Wiel
Een scherpe Anouk van de Wiel stond aan de basis van de ruime zege van HC Thuringer op hekkensluiter HSG Blomberg-Lippe. De lange linkshandige scoorde zes keer in het met 38-17 gewonnen thuisduel. Door de winst gaat de landskampioen, op doelsaldo, over TuS Metzingen heen op de ranglijst.