Duitsers delen tik uit aan Oranje

By 4 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje heeft zich tijdens het eerste duel op het EK in Zweden verslikt in Duitsland. De poulegenoot ging in Kristianstad met de winst aan de haal: 27-30.

In de eerste helft poetste Oranje een achterstand (0-2) overtuigend weg. Onder meer via Lois Abbingh sloeg Nederland een gaatje van vijf treffers (12-7). Echter liet de formatie van Thomsen de Oosterburen vlak voor rust terug komen in de wedstrijd: 13-12.

Rode kaart
Na rust pakte Duitsland, bouwend aan een topteam voor het aanstaande WK in eigen land, brutaal een voorsprong. Een directe rode kaart voor Kelly Dulfer bracht Nederland aan het wankelen. Na een 0-5 run bracht de ingevallen Sanne van Olphen Oranje op het goede spoor en maakte Nycke Groot op fraaie wijze de aansluitingstreffer (25-26).

Vier minuten voor tijd vond een schot van Polman simpel de handen van de Duitse doelvrouw en counterde de opponent effectief. Ook een time-out van Helle Thomsen kon het tij niet keren. Knokkend moest Nederland nieuwe Duitse tegentreffers slikken.

Oogsten
Zo kent Nederland een valse start op het kampioenschap waar de ploeg, na zilver op het WK en een vierde plaats in Rio, wil oogsten. Dinsdagavond krijgen de dames van Thomsen de kans zich te revancheren tegen Polen. De eerste drie landen uit de groep plaatsen zich voor de tussenfase.