Eerste slag voor København Håndbold

København Håndbold is de play-offs in Denemarken gestart met een uitzege op Nykobing. Zo slaat de landskampioen rap een gat.

Zonder de aan haar arm geblesseerde Kelly Dulfer trad København Håndbold aan tegen Nykobing. Na 14-16 bij rust eindigde het topduel in 26-28. Debbie Bont scoorde een keer namens de formatie uit de hoofdstad.

Na een lastige competitiestart, waarbij København Håndbold het zicht op de top verloor, lijkt de landskampioen op tijd wakker. Het omgekeerde verhaal is van toepassing op Nykobing. De ploeg van Dione Housheer, die tegen København Håndbold  een ongelukkige wedstrijd speelde, zakte van plaats twee naar vijf en startte de play-offs zonder bonuspunt.

Odense HC
Ook Tess Wester kwam met Odense HC in de baan. Op bezoek bij TTH Holstebro namen de gasten, waar Wester tot vijf stops kwam, voor rust afstand (11-17). Het treffen eindigde in 23-27 waardoor Odense HC met vier punten, waaronder twee bonuspunten, aan de leiding gaat in groep 1.

Inger Smits
Landgenoot Inger Smits maakte namens de thuisploeg zeven goals. Lynn Knippenborg kwam niet tot scoren voor TTH Holstebro. Het duo besloot onlangs het aflopende contract in Noord-Denemarken niet te verlengen. Smits en Knippenborg zijn op zoek naar een nieuwe club.

Lees ook: Play-offs in Denemarken van start

Foto: Tina Kolthof

Join the discussion One Comment

Geef een reactie