EK verder weg voor Oranjemannen

0

Door een zege van Letland op groepshoofd Slovenië is het EK voor Nederland verder weg. De tweede plaats is geen optie meer voor de Oranjemannen.

Letland klopte Slovenië woensdagavond op eigen bodem: 25-24. Na 14-10 werd het bij 15-16 nog spannend. De winnende treffer van Champions League-winnaar Danis Kristopans betekende zijn dertiende en de beslissende voor het thuisland.

Na vijf duels hebben Letland en Slovenië acht punten en zijn de groepsgenoten zeker van het eindtoernooi in 2020. Met nog twee partijen te gaan staat Nederland op twee punten.

Aanstaande opponent Estland is nog puntloos. Op donderdagavond neemt Nederland het in Tallinn op tegen het thuisland. Het duel is vanaf 18:25 te zien op kanaal 13 van Ziggo Sport.

Oranje kan als een van de vier beste nummers drie nog naar het EK. Daarvoor moet de formatie van Erlingur Richardsson de aanstaande slotduels, op zondag wordt Letland in Almere getroffen, in de kwalificatiefase omzetten in een zege en is het afhankelijk van de resultaten in de andere zeven groepen.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here