E&O blijft door besmetting bij Quintus steken op één duel

By 1 oktober 2020Competities, Eredivisie, Featured

Ook de vierde speelronde van de eredivisie zal net als het voorgaande weekend gemankeerd zijn. Zo gaat er een streep door Quintus – E&O, waardoor de Emmenaren na een maand competitie op één gespeeld duel blijven steken.

Door een besmetting binnen de trainingsgroep van Quintus is de Heulse formatie in quarantaine gegaan. De GGD schaart het beoefenen van de handbalsport onder ‘nauw contact’ waardoor geen enkel risico wordt genomen.

Door de eredivisietopper Quintus – E&O gaat een streep. Het is het derde weekend op rij dat de Emmenaren niet in de baan komen. Ook Houten heeft nog maar één wedstrijd gespeeld.

Klachten- en coronavrij
Bij E&O testten in september vier spelers positief. Na een quarantaineperiode van tien dagen is de formatie van Annelies Smeets sinds maandag weer in training. Ook twee van de vier besmette spelers kwamen, na klachten- en coronavrij te zijn verklaard, weer in de baan.

Uit voorzorg
Door de ontwikkelingen in Kwintsheul moet de Drentse eredivisionist nog even op haar beurt wachten. Alleen tegen Bevo 2 werd gespeeld (31-26 winst). Ook andere partijen in de hoogste, nationale klasse gaan uit voorzorg niet door.

Foto: Tina Kolthof