E&O mikt op tussentijdse versterking na blessuregolf

0

Oosting/E&O hoopt zich in de winter te kunnen versterken. De Drentse eredivisionist kampt met een blessuregolf, waardoor de ploeg van Fiege in een hoekje wordt gedrukt.

Advertentie

Jeugdexponent Mareno de Boer is opnieuw uitgeschakeld door een kniekwetsuur. De jonge opbouwer wordt in de lappenmand vergezeld door Molenbroek (gebroken duim) en Van Offeren (spierscheuring). Laatstgenoemde liep de schade tijdens het gewonnen thuisduel tegen Aalsmeer 2 op.

Ongebruikelijk
“Zo wordt de spoeling wel heel dun”, is coach Joop Fiege reëel. Deze zomer zag de oefenmeester opbouwspelers Gielen, Van der Ham en Vidovic – die in januari 2017 aanhaakte – stoppen bij E&O. “We hopen de aankomende maand een extra speler aan de selectie te kunnen toevoegen.”

Terwijl Fiege zijn wens uitspreekt, weet de oud-bondscoach dat het een lastige opgave wordt. Tussentijds overstappen is ongebruikelijk op de Nederlandse velden. Daarnaast klimt E&O – met veel voorspoed – uit een financieel dal. “We hebben een goed programma te bieden aan ambitieuze spelers”, voegt Fiege een kanttekening toe.

Linkerrijtje
Na elf wedstrijden zijn de groen-witten terug te vinden in het linkerrijtje van de eredivisie. Aanstaande zaterdag komt ARBO Rotterdam op bezoek in Emmen. Het gat met koploper Stipt Payroll/Houten, dat dit weekend op bezoek gaat bij runner-up AJ Sports/Hellas, is zes punten.

Foto: Tina Kolthof

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER