Eredivisie opent met krachtmeting in Den Haag

0

De eerste speelronde in de eredivisie voor mannen staat voor de deur. In een competitie met vijf reserveploegen treffen twee aantrekkelijke vlaggenschepen elkaar in Den Haag.

BFC gaat zaterdagavond op bezoek bij Hellas. De gasten uit Beek, in 2017 kampioen van de eerste divisie, worden gezien als gevaarlijke outsider in de eredivisie. Zo versterkte BFC zich met routinier Joeri Verjans. Met Rik Elissen beschikt de Limburgse formatie over een speler van buitencategorie.

Favoriet
De opponent uit Den Haag hield alle sterkhouders binnenboord. Daarnaast kwam Glenn Lefel over van het gedegradeerde ARBO Rotterdam. De ingespeelde ploeg van Hans van Dijk lijkt de aangewezen ploeg titelfavoriet Houten te laten wankelen. Om 20:00 wordt er aangefloten in Zuid-Holland.

Houten is de gedoodverfde kampioenskandidaat. Met onder meer de transfers van Tobias Marx (Sporting Nelo) en Sonni de Jonge (Volendam) naar Utrecht brachten de geel-zwarten de selectie op sterkte. Tel daar de kwaliteiten van Thies Berendsen, Harm Voogt en Jarn van Gool bij op en het recept voor de titel is geschreven. Bij een kampioensfeestje belonen de mannen van Rick Louw zich met promotie naar de BENE-League.

DFS Arnhem
Runner-up DFS Arnhem krijgt visite van het gepromoveerde Volendam 2. In de hoofdstad gaat Tachos, dat sterkhouder Niels Versteijnen kwijtraakte aan SG Flensburg-Handewitt, op bezoek bij Aristos. De thuisploeg uit Amsterdam zwaaide in de lente routiniers uit. Tegelijkertijd werd tegen eerste divisionist Olympia’89/DOS’80 het plekje in de eredivisie  veiliggesteld.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here