Eredivisiekampioen niet direct omhoog

0

De kampioen van de eredivisie promoveert in tegenstelling tot vorig seizoen niet rechtstreeks naar de BENE-League. Dat vertelt een blik in het promotie- en degradatiereglement van het NHV. 

Als kampioen van de eredivisie promoveerde Houten in de lente rechtstreeks naar de BENE-League. Voor de winnaar van het huidige seizoen is een dergelijke snelle gang omhoog uitgesloten.

De nummers 1 en 2 van de eredivisie spelen in een best-of-five om promotie naar de grensoverschrijdende topcompetitie. De winnaar gaat omhoog. De verliezer krijgt een herkansing tegen de vijfde Nederlandse club in de BENE-League.

Herkansing
Ook van rechtstreekse degradatie uit de BENE-League is dit seizoen geen sprake. De slechtste Nederlandse club op de ranglijst in grensoverschrijdende topcompetitie krijgt in een best-of-five met de vijfde club uit Nederland in de BENE-League een herkansing. De verliezer van het treffen zakt af naar de eredivisie.

E&O en Volendam
Op dit moment voert E&O de eredivisie aan. Quintus en Hellas volgen op drie punten. Volendam is momenteel de slechtste Nederlandse club in de BENE-League. De bekerwinnaar heeft twee punten minder dan Houten en Aalsmeer.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here