Eredivisietopschutter naar Franse eerste divisie

0

Eredivisietopschutter Nele Antonissen (22) heeft na de terugtrekking van Dalfsen uit de eredivisie een nieuwe club gevonden. De Belgische spelmaakster heeft een contract bij Handball Octeville-sur-Mer getekend.

Met Octeville-sur-Mer komt Antonissen volgend seizoen uit op het een na hoogste niveau in Frankrijk. De eerste divisionist wist de afgelopen maand met succes degradatie af te wenden.

Antonissen kwam in 2017 via DHC Waasmunster uit haar eigen land terecht bij Dalfsen. In haar eerste seizoen in Overijssel bereikte de Belgisch international de titelstrijd. In de finale bleek VOC te sterk.

Teleurstelling
Het afgelopen seizoen eindigde voor Dalfsen teleurstellend. Naast de inlevering van de eredivisielicentie was de oud-landskampioen in de strijd om de hoofdprijzen snel uitgeschakeld.

Door haar vele goals werd Antonissen wel genomineerd om Speelster van het Jaar te worden. Cynthia Devilee-Grift van Quintus troefde de bewegelijke spelmaakster af.

Transfer
Zo hebben een hoop speelsters van de selectie van Dalfsen van het afgelopen seizoen onderdak gevonden. Eerder maakten krachten als Nyala Krullaars (Kobenhavn Handbold), Roos van Leeuwen (Volendam) en Dominique Koppe (VZV) hun transfer bekend.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here