Eredivisionisten twijfelen aan herstart competitie

By 11 januari 2021Competities, Eredivisie, Featured

Waar topteams uit de HandbalNL League toewerken naar de herstart van de competitie, twijfelen op een treetje lager eredivisionisten aan het plan.

Advertentie

Het NOC*NSF ziet graag dat de topsportlaag in de samenleving zo snel mogelijk weer gaat beginnen. Naast de HandbalNL League behoren ook de eredivisie en eerste divisie tot dit segment.

Aalsmeer en Hurry-Up hebben al de benodigde coronatesten, er moet twee keer in de week getest worden, besteld. Daarbij zijn de kosten voor de verenigingen zelf. Het zet eredivisieclubs aan het denken.

Arjan Kosten van Feyenoord liet zich op RTV Rijnmond uit over de situatie: “Ik vind het niet verantwoord dat het handbal eventueel weer wordt opgestart. Net als voor sporten zoals korfbal en waterpolo waar vooral amateurs zitten. De gezondheid gaat boven alles.”

Advertentie

Kostenpost
Ook zet Koster vraagtekens bij de hoge kostenpost die de coronatesten met zich meebrengen. “We hebben geprobeerd om die testen gezamenlijk met het eerste en tweede team te doen, maar dat is uiteindelijk teveel voor ons.”

Ook voorzitter van competitiegenoot E&O Ernst Söllner ziet een herstart van de competitie nog niet zitten. “Wij hebben doorgerekend dat als we de komende vijf maanden weer gaan trainen en competitie spelen dat we dan tussen 6000 en 7000 euro kwijt zijn aan het testen. Dat is voor ons niet te behappen, omdat we nul inkomsten hebben”, zegt hij op RTV Drenthe.

Beach Handball
Söllner: “Ik denk dat we beginnen met Beach Handball. Buiten sporten mag wel. Dus ik denk zodra het kan, dat we dan naar buiten gaan.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie