Falke kiest voor Sporting NeLo

0

Tommie Falke ruilt Hurry-Up aan het eind van het seizoen in voor competitiegenoot Sporting NeLo. In België wordt de 26-jarige international herenigd met trainer/coach Martin Vlijm.

Het duo werkte tussen 2016 en 2018 samen bij Hurry-Up. De komst van Falke naar Sporting NeLo is onderdeel van het sluwe plan van de Belgen om terug te keren naar de nationale top. In 2004 greep de meervoudig landskampioen voor het laatst te titel in België.

Na vijf seizoenen gaat Falke Hurry-Up verlaten. “Binnenkort rond ik mijn studie af. Ik wil een stukje levenservaring op doen door buiten Emmen te gaan spelen. Dit lijkt me een heel mooie uitdaging”, licht Falke op de website van RTV Drenthe zijn transfer toe.

EK in 2020
“Meespelen om het kampioenschap van België gaat het doel worden. Het is niet de grote stap naar – bijvoorbeeld – Duitsland, maar kan wel als springplank werken. Met de nationale ploeg zijn we in de race voor het EK in 2020 en zo wil ik in beeld blijven bij de bondscoach”, besluit de hoekspeler.

Persconferentie
Falke is de tweede basiskracht die Hurry-Up de rug toekeert. Goalie René de Knegt sluit na de zomer aan bij Aalsmeer. Dragan Vrgoc, Sven Suton en Sjoerd Boonstra hebben hun contract in Zwartemeer tot en met 2021 verlengd. Op donderdagavond maken de Zwartemeerders tijdens een speciale persconferentie groot nieuws bekend.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here