Fiege: Handen vol aan Letse opbouwrij

0

Om drie uur vanochtend stonden de Oranjemannen alweer naast hun Letse bedje. Punten in de tas, op naar Nederland. Zondag wacht opnieuw het Noord-Europese land.

“Een verdiende overwinning”, stelt bondscoach Joop Fiege onderweg van Schiphol naar Drenthe. De nationale ploeg verblijft de aankomende dagen in het idyllische Odoorn. “We hebben er voor moeten strijden. Het is een goede ploeg, dat Letland. Vooral fysiek. De hele opbouwrij speelt in het buitenland op hoog niveau. Daar hadden we onze handen vol aan.”

Strijden
Bij 10-15 leek Nederland een gaatje te kunnen slaan. “Maar toen kregen we twee tijdstraffen, waarvan er zeker eentje dubieus was”, analyseert de bondscoach. “Dan beginnen we stroef aan de tweede helft en komen zij terug. We konden niet meer wegkomen. Dan moet je er lang voor strijden.”

“Hij deed het de eerste helft geweldig”

Topscorer in de met 27-29 gewonnen interland werd Joris Baart. “Hij deed het de eerste helft geweldig. Hij sprong eruit met zeven treffers. Maar ook Bobby Schagen deed het prima op de rechterhoek.” Tevens deelde Fiege een schouderklopje uit aan jongeling Kay Smits. “Hij had een paar uitstekende acties”, is de oefenmeester lovend.

Onderschatting
Over drie dagen is de return in Emmen. “Kijk, we komen op maandag samen, trainen een keertje en stappen een dag later op het vliegtuig”, besluit Fiege tot slot. “Van een ingespeelde machine is dan geen sprake. Dat is zondag ongetwijfeld veel beter. Maar we moeten ze niet onderschatten. Letland speelt voor de laatste kans.”

Tussenstand EK-kwalificatiegroep 1:
1. Denemarken +22
2. Hongarije +9
3. Nederland -8
4. Letland 3-0 -23

Door teruggave van honderdvijftig kaarten zijn er nog zitplaatsen beschikbaar voor het kwalificatieduel in Emmen. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14:00.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here