Fiege: vasthouden aan scenario Kielce

0

De nationale mannenploeg kan woensdagavond aan de bak in Sittard. Het team van bondscoach Joop Fiege moet zes doelpunten goedmaken tegen grootmacht Polen. Oranje houdt opmerkelijk genoeg vast aan een Pools trucje. 

“Eerst was ik teleurgesteld, gisteren kwam meer het gevoel dat we het prima gedaan hebben”, laat Fiege weten over het eerste duel in de beslissende kwalificatietweeluik. “Je ziet dat je tegen een wereldtopper, met zevenduizend man in de hal, mee kan spelen. Je gaat van teleurstelling naar vertrouwen in onszelf. Heel prettig”. Tot 20-16 kwam Oranje in Katowice heel dichtbij.

“Als we aan de goede kant van de score kunnen blijven, worden ze zenuwachtig”

De betere resultaten en spel van de Oranjemannen heeft volgens de bondscoach te maken met een goed proces. “Individueel worden de spelers beter, maar ook het samenspel”, vertelt de Amsterdammer. “We hebben geoefend tegen sterkere tegenstanders. We vertrouwen elkaar beter. Soms zie je elkaar een aantal maanden niet, maar ondanks dat kunnen we dingen blind doen”.

EK in 2020
Woensdagavond om 20:00 wacht de return op eigen bodem. “We gaan spelen om te winnen”, zegt Fiege. De formatie van aanvoerder Van Schie moet de 27-21 van het heenduel wegpoetsen. “Een mission impossible om met zeven doelpunten van Polen te winnen. Maar we houden vast aan het scenario van Kielce”. De Poolse Champions League winnaar kwam terug van een 20-28 achterstand. “Als we aan de goede kant van de score kunnen blijven, worden ze zenuwachtig. Hopelijk kunnen we rekenen op een fanatiek publiek!”.

“We werken toe naar het EK in 2020”

Het WK in 2017 zou nog wel eens te vroeg kunnen komen voor het Nederland dat in de lift zit. “We werken toe naar het EK in 2020”, besluit Joop Fiege, die na de zomer aan de slag gaat bij het Zwitserse RTV Basel. “Dan gaan ze van zestien naar vierentwintig landen. Dan acht ik onze spelers rijp. Als je ziet hoe jongens als Luc Steins en Kay Smits mee handballen. Dat is super. Dan moeten ze er klaar voor zijn. Maar nu pakken we wat we pakken kunnen. We slaan niets over”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: ZPRP (Poolse handbalbond)LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here