Fiege vertrekt bij Initia Hasselt

0

Joop Fiege gaat Initia Hasselt na één seizoen verlaten. De oud-bondscoach is sinds de zomer in dienst bij de Belgische club uit de BENE-League.

Fiege heeft zich verkeken op de reistijd. “Er is een groot verschil tussen twee uur en drie en een half uur reistijd”, laat hij weten aan RTV Drenthe.

Achtste
In België kreeg Fiege de schone taak Initia Hasselt, na het vertrek van een hoop basiskrachten, terug aan de top te helpen. Afgelopen weekend was de formatie van de oud-trainer van onder meer E&O en Hurry-Up te sterk voor streekgenoot Sporting Nelo. De donkergroenen staan op de achtste plaats in de BENE-League.

Zo komt er een eind aan het tweede buitenlandse avontuur van Joop Fiege als trainer/coach. In het seizoen 2016/2017 was de Amsterdammer actief in Zwitserland. Met kwam Fiege met RTV Basel uit op het hoogste niveau.

Duitsland
“Afgelopen week ben ik samen met een aantal andere trainers naar Frankrijk gegaan, waar we een nieuwe cursus voor onze licentie Mastercoach hebben gevolgd”, vertelt Fiege. Doordat nationale topclubs momenteel zijn voorzien van een trainer/coach blijft de oud-bondscoach uitkijken naar mogelijkheden in het buitenland. “Wellicht over de grens in Duitsland.”

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here