Final4 van Champions League gaat toch niet door

By 7 juli 2020Featured

De Final4 van de Champions League gaat toch niet door. Het evenement in Boedapest stond gepland op 3, 4, 5 en 6 september.

Advertentie

Door de uitbraak van het coronavirus tilde de EHF het finaleweekend over de zomer. Team Esbjerg, Metz Handball, Györ en Rostov-Don zouden tijdens de Final4 in Hongarije strijden om de Champions League. Estavana Polman, Debbie Bont – nieuw in dienst bij Metz Handball – en Manu Mayonnade doen geen gooi naar de Europese hoofdprijs.

Na lang overleg heeft de EHF besloten het finaleweekend van het kampioenenbal toch niet door te laten gaan. De federatie vindt het onvoldoende verantwoord om een dergelijk evenement te organiseren. De gezondheid van de deelnemers kan, ondanks de afname van het virus, niet gegarandeerd worden.

Buitengewoon
Daarnaast worden internationale vluchten nog altijd niet volledig gesteund, waardoor de drie ploegen naast thuisploeg Györ veel hinder kunnen ondervinden tijdens hun reis naar Hongarije. Een afgevaardigde van de bond van het land noemt de situatie waardoor de Final4 alsnog wordt afgelast buitengewoon.

Seizoen 2020/2021
De loting voor het nieuwe seizoen van de Champions League heeft reeds plaatsgevonden. De start van het continentale bekertoernooi staat voor oktober gepland.

Foto: FotoReza

Advertentie