Fortissimo het gelukkigst tijdens spannend spektakel

By 24 oktober 2016Eerste Divisie

In de eerste divisie heeft Fortissimo weten te winnen van het nog altijd puntloze Hercules . In Cothen werd het 25 – 24.

Hoewel het Fortissimo was dat het beste van start ging, was het toch Hercules dat met een voorsprong de rust in ging: 13-15.

Tweede helft
In de tweede helft is het in eerste instantie Hercules dat het betere van het spel heeft. De ploeg uit Den Haag houdt de marge van twee doelpunten lang vast, maar ziet Fortissimo uiteindelijk toch langszij komen. In de laatste minuut staat het 24-24, en voltrekt zich een absolute thriller. Met nog 25 seconden op de klok is het Demi van de Bildt die op avontuur gaat. Ze wordt echter, in de ogen van de scheidsrechters, onrechtmatig gestopt met een 7-meter tot gevolg.

Cadeautje
De klok staat inmiddels op 30 minuten en het is aan ijskonijn Daimy van Dommelen om het cadeautje uit te pakken, en dat lukt! Publiek op de banken, de speelsters doen en vreugdedans: 25-24.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Dit soort wedstrijden moet je niet te vaak spelen, slecht voor jen hart. Zuur het verlies van Vivianne, zij is er minstens 6 weken uit. Goed te zien dat de ploeg het oppakt en tot het einde toe blijft knokken om de punten in Cothen te houden, maar eerlijk gezegd was een gelijkspel meer op zijn plek geweest.”

Doelpunten: Vivianne Hofman 2, Daimy van Dommelen 7, Demi vd Bildt 5, Shirley Sakkers 2, Maaike Janssen 1, Marcella Appel 1, Myrthe Mocking 6.