Frankrijk pakt uit voor WK met mega budget

3

Van 11 tot en met 29 januari strijden in Frankrijk vierentwintig landen om de wereldtitel. Van over de hele wereld zullen handbalfans de aankomende periode afreizen naar Frankrijk om hun land te zien schitteren. De organisatie verwacht liefst een half miljoen bezoekers tijdens het WK. 

Advertentie

Daarmee heeft het WK behalve een sportieve, ook een grote economische waarde gekregen. Volgens het toonaangevende handbalplatform Handball-Planet.com kan de organisatie rekenen op een slordige €30.000.000,- aan inkomsten.

Ticketverkoop grootste inkomstenbron
De dertig miljoen euro wordt onder andere bij elkaar gebracht door de verkoop van tickets voor de wedstrijden (60%), subsidies (27%), sponsoring (6,5%) en extra investeringen van de Franse en Internationale Handbalbond (6,5%). Uiteraard zijn er aan de organisatie van het WK ook kosten verbonden. Hierin gaf Handball-Planet.com geen inkijkje.

Foto: IHF

3 REACTIES

  1. Ik heb uit diverse bronnen begrepen dat wij in Nederland GEEN beelden te zien krijgen van dit geweldig event. De Duitse sponsor DKB heeft veel geld betaald voor livestream maar deze is alleen te bekijken als je in Duitsland inlogt. De andere landen worden geblokt! Kunnen jullie ons meer vertellen of we wel/niet wedstrijden kunnen bekijken ? En zo ja; hoe en waar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER