Gedreven Borhave zet grote stap richting promotie

Amper 2 dagen na de topper thuis tegen de reserves van Quintus stonden de dames van Borhave dinsdagavond voor een nog grotere klus. De naar voren gehaalde wedstrijd in Cothen tegen het op de derde plaatst staande Fortissimo. Een midweek wedstrijd is lastig in te plannen, zeker als het om een wedstrijd tegen je naaste concurrent om promotie naar de eredivisie gaat. Bij de tegenstander zouden zondag twee spelers afwezig zijn wegens een trainingsstage van de handbalacademie. Door het verplaatsen van de wedstrijd zouden die spelers wel beschikbaar zijn. De Bornse ploeg werd opgezadeld met de taak een volwaardig team beschikbaar te krijgen voor deze topper. Met een viertal spelers werkzaam in de zorg en dus met continue roosters was dat geen eenvoudige klus. Pogingen de wedstrijd naar de eerst beschikbare vrije zondag (3 januari) te verplaatsten, strandden op blokkades. De Bornse dames hadden niet meer geprikkeld kunnen worden.

Een echte topper

Ondanks alle perikelen vooraf stonden beide ploegen scherp in het veld, ze zijn aan elkaar gewaagd en ervaren. Vanaf de start namen de gasten het initiatief en liepen vlot weg naar een 0-2 voorsprong die ook weer gelijkgetrokken werd door Fortissimo. De ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe tot 8-8, met een wisselende voorsprong voor beide ploegen. Hierna trok Fortissimo een klein gaatje op 11-9. Ook deze voorsprong verdampte, het ging weer gelijk op tot 14-14 twee minuten voor de rust. Op dat moment wisten de gasten wederom 2 punten uit te lopen, dit bracht de ruststand op 14-16.

Tweede helft alles nog mogelijk

Na de rust bleef de wedstrijd een ware veldslag. Borhave kwam op 3 treffers voorsprong, 15-18 maar na 10 minuten stond er gewoon weer een gelijke stand op het scorebord 19-19. Opnieuw een gelijk opgaande strijd waarbij Borhave telkens een minimaal voordeel behield. In de laatste 5 minuten hadden de Bornse dames een 25-28 voorsprong, Fortissimo deed nog een uiterste inspanning, die bracht hen tot op 1 doelpunt. De eindstand was 27-28.

Ongeslagen in eerste helft competitie

Borhave heeft nu alle tegenstanders een keer ontmoet, slechts 1 punt ging in die 13 wedstrijden verloren tegen PSV. In Uitwedstrijden is de maximale score behaald. Er is nu een gat van tenminste 6 punten naar de concurrentie, voor promotie naar de eredivisie. De nummer 2 Quintus staat op 2 punten maar kan niet promoveren vanwege het eerste team dat in de eredivisie speelt.

Dinsdag 8 december speelt Borhave in Borne de bekerwedstrijd tegen Zenderen Vooruit. Dan volgt 13 december de eerste wedstrijd in de tweede helft van de competitie in Voorhout tegen Forholte.

De eerst volgende thuiswedstrijd is op 20 december gepland. Dan is om 13.00 uur het Haagse Hellas de tegenstander.

Op de foto: Emotie na het laatste fluitsignaal
Bron: Marcel Varenhorst