Geeft routinier Leenders voorrang?

By 7 oktober 2020Featured, Heren Oranje, Oranje

Bondscoach van de Oranjemannen Erlingur Richardsson heeft liefst 33 spelers een uitnodiging gestuurd. Tijdens de interlandweek in november is EK-ganger Toon Leenders (34) de grote afwezige.

De naam van de cirkelspeler van HSG Nordhorn-Lingen mist op de longlist van de IJslandse bondscoach. En dat terwijl Leenders in de Bundesliga gewoon beurten maakt.

Na het EK in Trondheim besloten Gerrie Eijlers en Tim Remer af te zwaaien. Eerder waren ook Nicky Verjans en Fabian van Olphen al gestopt. Gaat Leenders zich bij dit rijtje voegen?

100ste interland
Sinds 2006 maakt de sympathieke Limburger deel uit van Oranje. Via Bevo uit Panningen vond Leenders zijn weg naar Duitsland. Op het Europees kampioenschap in Noorwegen speelde de dekkingspecialist zijn 100ste interland.

Met Samir Benghanem (Aalsmeer), Tim Claessens, Evert Kooijman (beide Achilles Bocholt), Ivo Steins (LIONS) én belofte Lars Kooij (TM Tønder) telt de voorselectie van Nederland voor de EK-kwalificatieduels met Turkije en Polen een hoop positiegenoten. Laatstgenoemde zit er, bij afwezigheid van Leenders, voor het eerst bij.

Doorselecteren
Geeft Leenders voorrang? Richardsson lijkt door het missen van het WK in 2021 te starten met doorselecteren.

Foto: FotoReza