Geen Europa Cup winst voor Nederlands drietal

TuS Metzingen is er vanavond niet in geslaagd de EHF Cup te winnen. De ploeg van het Nederlandse drietal Jankovic, Michielsen en Vollebregt verloor de returnwedstrijd van de EHF Cup finale van het Hongaarse Dunaujvarosi: 29-21. 

Advertentie

Nerveuze start
Celine Michielsen begon in de basis aan de cirkel, Kelly Vollebregt op de bank en Jasmina Jankovic was vanwege een blessure nog niet inzetbaar. Beide ploegen begonnen enigszins nerveus aan de finale. Het duurde dan ook drie minuten voor de Hongaren het openingsdoelpunt maakten. Metzingen antwoordde echter meteen met de 1-1. Net als in de eerste wedstrijd ging ook de return gelijk op: na 10 minuten was de stand 6-6. Beide ploegen gaven elkaar in de beginfase geen ruimte om weg te lopen.

Hongaren slaan gat voor rust
Na ruim een kwartier spelen waren het echter de Hongaren die het eerste gaatje konden slaan. Door twee technische fouten van Metzingen en een benutte strafworp kon Dunaujvarosi uitlopen naar 11-7. Zo was de opgelopen achterstand uit de heenwedstrijd al snel goedgemaakt en was de coach van Metzingen genoodzaakt een time-out te nemen. Metzingen herpakte zich enigszins, maar het verschil van vier bleef gehandhaafd tot aan de rust: 18-14.

Direct na rust namen de Hongaren verder afstand. Mede dankzij een dubbele overtal situatie en een benutte penalty kon Dunaujvarosi uitlopen naar 21-15. Dit, en de blessure van spelbepaalster Loerper, blijkt beslissend te zijn voor de wedstrijd. Metzingen knokt voor wat het waard is maar kwam maar moeizaam tot scoren. Dit brak de ploeg uiteindelijk op. De Hongaren, gesteund door ruim 4000 uitzinnige fans, spelen de wedstrijd geroutineerd uit en winnen uiteindelijk met 29-21.

Foto: Gunar Fritzsche

Advertentie

Join the discussion 12 Comments