Gelijkspel tijdens laatste testcase Olympische ploeg

De laatste oefenwedstrijd van de Olympische ploeg is in een gelijkspel geëindigd: 23-23. Tegen Brazilië keek Oranje bij rust nog tegen een achterstand aan.

Een 11-9 achterstand werd in de tweede helft omgebogen. Topscorer aan Nederlandse zijde werd linkeropbouwspeelster Lois Abbingh. De Groningse prikte zes keer raak. Angela Malestein kwam, net als de vorige oefenpot tegen het thuisland, tot vier treffers. Ook doelvrouw Jasmina Jankovic scoorde.

Donderdag werd al eens eerder geoefend tegen Brazilië. Achter gesloten deuren wist Oranje niet te winnen. Het werd 25-23 in het voordeel van de wereldkampioen van 2013.

Laatste oefenduel
Teruggekeerd in Rio de Janeiro treft de formatie van Henk Groener over vijf dagen de eerste tegenstander op de Olympische Spelen. In aanloop naar de historische wedstrijd tegen de Françaises speelt Nederland geen wedstrijden meer.