Generale repetitie Oranje tegen Roemenië

0

De Oranjedames oefenen in voorbereiding op het WK in Japan tegen Roemenië. De speeldatum is nog niet bekendgemaakt.

De nationale ploeg is vanmiddag op het vliegtuig naar Azië gestapt. Tien dagen voor het wereldkampioenschap komt Nederland aan in speelstad Kumamoto.

“We zullen voor het WK zo’n tien zaaltrainingen in Japan afwerken”, vertelde bondscoach Manu Mayonnade tijdens de persconferentie in Amsterdam voor het WK. “Ook oefenen we tegen Roemenië.”

Groep D
Ook de oefenpartner is geplaatst voor het wereldkampioenschap. Roemenië zit in groep D me onder andere Hongarije en Montenegro. Beide landen kwamen elkaar voor het laatst tegen tijdens de troostfinale van het EK in 2018. Nederland pakte ten koste van Roemenië het brons.

Mayonnade heeft er bewust voor gekozen geen uitzwaaiwedstrijd in eigen land te organiseren. Door tijdig af te reizen naar het speelland in Azië hoopt de bondscoach dat zijn ploeg zo snel mogelijk kan wennen aan het tijdsverschil. “De ploeg heeft even nodig te acclimatiseren. Daar zijn we bewust mee bezig. Zo zijn we vanochtend om zes uur in de ochtend gaan ontbijten.”

Slovenië
Oranje opent het WK op 30 november tegen Slovenië. “Onze start zal heel belangrijk zijn voor het vervolg van het toernooi”, vertelde de Franse bondscoach. “We richten ons op het duel met Slovenië.” Nederland komt in de poulefase ook Servië, Noorwegen, Cuba en Angola tegen.

Lees ook: “Ik ben niet bang om door te wisselen”

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here