Goednieuwsshow in Dortmund houdt aan

Borussia Dortmund heeft het eerste duel na de competitiepauze door het EK weten te winnen. Na de verlenging van Gino Smits als hoofdcoach van de Bundesliga-club zet de goednieuwsshow voort.

Op donderdagavond was Borussia Dortmund in eigen huis te sterk voor HSG Blomberg Lippe: 29-21. Landgenoot Harma van Kreij maakte één treffer. Ook doelvrouwen Rinka Duijndam, namens Oranje actief in Frankrijk, en Yara ten Holte staan onder contract bij de geel-zwarten uit Duitsland.

Contractverlenging
Aan de overkant waren Celine Michielsen (4) en Tessa van Zijl (2) trefzeker. Laatstgenoemde heeft haar contract bij HSG Blomberg Lippe verlengd. De oud-speelster van Quintus is tot en met 2022 verbonden aan de Bundesliga-club. Daartegenover staat het plotse vertrek van Tess van Buren.

Lees ook: Acht goals Van der Heijden na EK

Begin december maakte Borussia Dortmund bekend langer door te gaan met Gino Smits. De Limburger kwam deze zomer als hoofd van de jeugdopleiding in dienst bij de Bundesliga-club. Na het ontslag van de hoofdcoach werd Smits voor even doorgeschoven. Uiteindelijk heeft de oefenmeester een krabbel gezet onder een verbintenis tot 2020.

Nijdam en Bremmer
Ook Robert Nijdam boekte na Kerst succes in de Bundesliga. Bayer 04 Leverkusen klopte het bezoekende HSG Bensheim/Auerbach (30-23), waar EK-ganger Merel Freriks drie keer scoorde. Sanne Hoekstra maakte vijf uitdoelpunten. Namens de thuisformatie van Nijdam vond Anne-Fleur Bruggeman twee keer het net.

Ondanks goals van Myrthe Schoenaker (2) en Isabelle Jongenelen vertrok HSG Bad Wildungen Vipers, gecoacht door Tessa Bremmer, met de punten Oldenburg. De gasten zegevierden met 22-28. Anouk Nieuwenweg maakte vijf treffers. Sabine Heusdens bolde het net twee keer.

46-19
Op woensdagavond haalde TuS Metzingen uit. TV Nellingen werd slachtoffer van de dadendrang van de ploeg in het roze en zwart. Bij 46-19 klonk het eindsignaal. Landgenoten Tamara Haggerty (5), Kelly Vollebregt (4) en Delaila Amega (3) werkten zich op het scoreformulier.