Grob hoopt op wending bij Dalfsen

0

Met twaalf punten uit elf eredivisieduels sloot Dalfsen een zeer moeizame eerste seizoenshelft af. De oud-landskampioen hervat zaterdagavond de competitie tegen kampioenskandidaat Quintus. Doelvrouw Evelien Grob houdt vertrouwen in de verjongde formatie.

Door nederlagen tegen V&L en VZV zakte Dalfsen in november 2018 af naar het rechterrijtje. “Daar moesten veel mensen in de omgeving aan wennen”, geeft Evelien Grob toe. De goalie is 27 jaar en daarmee de oudste speelster van de selectie van Monique Tijsterman. “Het klopt dat er in de zomer veel jonge speelsters bij zijn gekomen. Dat heeft tijd nodig.”

En dat kreeg Dalfsen niet. Met veel nieuwe gezichten openden de rood-witten de competitie moeizaam. Zo werd er door de zesvoudig kampioen van Nederland meer verloren dan gewonnen. Grob: “We trainen ontzettend veel en hard en dan hoop je dat je dat terugziet in de wedstrijd. Veel meiden vonden de vertaling naar de wedstrijd moeilijk. Dan wordt het een mentaal spelletje. De knop moet om.”

TV Nellingen
In de zomer van 2017 keerde Grob terug naar Nederland. Via onder meer Borhave, Kwiek en Hellas kwam de doelvrouw in Duitsland terecht. Over de grens was ze voor het laatst actief voor Bundesliga-club TV Nellingen.

“Natuurlijk is er niets verloren en kunnen we nog veel punten pakken”

Na een benauwde overwinning op hekkensluiter SEW (28-27) brak voor Dalfsen een EK-stop aan. “Die konden we wel gebruiken”, geeft Grob toe. “Natuurlijk is er niets verloren en kunnen we nog veel punten pakken, maar we zijn wel gaan kijken hoe we ons spel zouden kunnen verbeteren. Iedereen laat veel voor de handbalsport en dan is het veel fijner dat je jezelf kunt belonen.”

Favoriet
“We moeten proberen een hoop ballast van ons af te schudden, want er loopt veel talent en kwaliteit rond”, vertelt Grob enthousiast. Aanstaande zaterdag komt runner-up Quintus op bezoek. “Zij zijn favoriet en daarmee komt er misschien iets minder druk op dit thuisduel te staan. Ik hoop dat we er onbevangen invliegen. Dat deden we toen VOC op bezoek kwam en we vonden de schakel.”

“Op de HandbalAcademie leerde Jokelyn Tienstra me te relativeren”

Uiteindelijk lieten de jongedames van Tijsterman de landskampioen glippen (31-32). “Als we erin slagen rustiger te worden, vinden we de zelfverzekerdheid terug”, houdt Grob, moed. “Op de HandbalAcademie leerde Jokelyn Tienstra me te relativeren. Ze vertelde ons altijd veel plezier uit de trainingen en wedstrijden te halen. Daardoor kun je meer onbevangen in het veld staan.”

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here