Groot heet Borussia Dortmund in stijl welkom in de Champions League

By 12 september 2020Buitenland, Featured

Odense HC heeft het treffen in de Champions League met nieuwkomer Borussia Dortmund winnend afgesloten. Oud-international Nycke Groot heette de Nederlands getinte formatie uit Duitsland in stijl welkom in het kampioenenbal.

Bij rust was het nog 13-13 in Denemarken. Na de pauze sloeg Odense HC, de Deense runner-up achter Team Esbjerg, een gaatje. De partij in de eerste ronde van de Champions League eindigde in 32-27.

Met acht goals uit tien pogingen werd Groot topschutter van het treffen in het kampioenenbal. De oud-international toonde haar klasse in de strijd met veel landgenoten aan de overkant. Lois Abbingh bleeft namens Odense HC geblesseerd aan de kant.

Hongaarse Györ
Groot heeft de Champions League al drie keer gewonnen. Dat deed de spelmaakster in dienst van het Hongaarse Györ. Tussen 2017 en 2019 mocht Groot keer op keer de Europese beker omhoog houden. Sinds 2019 staat ze bij Odense HC onder contract.

Bij Borussia Dortmund scoorden meerdere landgenoten. Zes doelpunten van Kelly Vollebregt bleken niet genoeg voor een punt of meer voor de geel-zwarten die na twee wedstrijden in de Bundesliga alweer aan kop gaan. Ook Inger Smits (4), Kelly Dulfer, Merel Freriks (beide 3) en Delaila Amega vonden namens de Duitsers het net.

Tessa van Zijl
Tevens maakten Yara ten Holt en Tessa van Zijl hun debuut in de Champions League. Laatstgenoemde is afgelopen zomer overgekomen van competitiegenoot van Borussia Dortmund HSG Blomberg-Lippe.