Groot gaat stoppen: Batterijen zijn bijna leeg

By 23 november 2020Featured

Nycke Groot (32) keert aan het einde van het lopende seizoen niet meer terug binnen de lijnen. Dat maakt de oud-international op de website van haar Deense club Odense HC bekend.

Advertentie

“Na vele jaren op het hoogste niveau ben ik zowel fysiek als mentaal uitgeput”, legt Groot uit. “Ik voel dat de batterijen bijna leeg zijn.”

Sinds 2006 is de oud-speelster van onder meer SEW actief in het buitenland. In dienst van het Hongaarse Györ won Groot tussen 2015 en 2019 liefst drie keer de Champions League.

MVP op EK
De middenopbouwer kwam 141 keer uit voor Oranje. Op het zilveren EK in 2016 werd ze uitgeroepen tot MVP van het toernooi. In januari 2019, na brons in Frankrijk, besloot ze plots voor de komst van de nieuwe bondscoach Manu Mayonnade te stoppen als international.

Sinds de zomer van 2019 speelt ze in het oranje van Odense HC. Groot: “Ik zie ernaar uit het seizoen bij Odense af te sluiten en zal er alles aan doen om met de Deense titel te eindigen.”

Voor even op de longlist
Een maand geleden verscheen Groot haar naam op verzoek van Mayonnade voor even op de longlist voor het aanstaande Europees kampioenschap. Tot een rentree is het niet gekomen en nu kondigt Groot haar afscheid aan.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie