Handbal is maar bijzaak

0

Tess Wester is keepster van het Nederlands handbalteam en het Duitse SG BBM Bietigheim.
De 22-jarige is bezig aan haar 5de seizoen in de Bundesliga, speelde op het EK in Kroatië en maakt zich nu op voor haar eerste WK. Exclusief voor Handbal Inside houdt ze een dagboek bij, waarin ze ons een kijkje geeft achter de schermen van het wereldkampioenschap. 

Handbal is maar bijzaak

Daar ben ik weer! Er is een hoop gebeurd de afgelopen dagen. Om te beginnen met de wedstrijd tegen Angola die we redelijk makkelijk wonnen, waardoor we zeker zijn van de achtste finales. Goed nieuws dus! Daarna hadden we een rustdag waarop we een getraind hebben en ons hebben voorbereid op de wedstrijd tegen Zweden. ’s Middags was er gelegenheid om te doen wat je zelf wilde en ben ik samen met Lois en Martine naar onze ouders gegaan die 800 meter verderop in huisjes verblijven. Ik vind het altijd lekker om even uit de handbal-bubbel te komen en even over andere dingen te praten als handbal. En dan vandaag. Wat een dag. Vanochtend kregen we te horen dat Jokelyn is overleden. Daar word ik stil van. Verschrikkelijk. Vanaf mijn 14de is Jokelyn degene geweest die mij het keepen heeft bijgebracht. Niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld stond ze altijd voor me klaar. En niet alleen voor mij, ik denk dat ik voor veel meer andere meiden kan spreken. Jokelyn was altijd degene die zei; ”het komt wel goed”. Jokelyn was ontzettend lief, altijd positief, altijd een luisterend oor en had altijd de juiste woorden. Ik wil iedereen die om Jokelyn gaf, heel veel sterkte wensen de aankomende tijd. We zullen onze warme herinneringen aan haar zorgvuldig bewaren en meedragen in ons hart. Dat heeft ze meer dan verdiend. En dan is handbal ineens maar een bijzaak, weet je weer even dat het leven meer inhoudt dan een balletje op doel gooien en ben ik opgelucht dat we een punt tegen Zweden gepakt hebben. Op naar Cuba.

Tess

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here