Handbaldier Van Zanen-Nieberg nieuwe voorzitter NOC*NSF

0

Anneke van Zanen-Nieberg wordt officieel de nieuwe voorzitter van NOC*NSF. De voordracht van de oud-speelster van Hellas als opvolger van scheidend preses André Bolhuis werd maandagavond unaniem goedgekeurd door de leden van NOC*NSF.

Van Zanen-Nieberg is oud-speelster van Hellas in de eredivisie. Na haar actieve carrière vervulde ze heel veel bestuurlijke functies bij de topclub uit Den Haag. Op dit moment is Van Zanen-Nieberg onder meer de hoofdcoach van de damesploeg van Hellas, dat uitkomt in de landelijke hoofdklasse D.

“Mijn ambitie is een verbindende bijdrage te leveren aan de ambities van de Nederlandse sport. Sport biedt mensen plezier, draagt bij aan een gezond leven en verbindt de maatschappij”, liet Van Zanen-Nieberg vlak voor haar aanstelling door verslaggever Peter Lotman optekenen in het AD.

Verbinden
Van Zanen-Nieberg: “Het is belangrijk, dat iedereen binnen onze organisatie het beste uit zichzelf kan halen en het naar de zin heeft. Dat geldt voor de aangesloten sportbonden, de Nederlandse topsporters, alle mensen die sport bedrijven en voor de werkorganisatie van NOC*NSF. Sport gaat naast winnen en verliezen ook om verbinden. Met elkaar, het bedrijfsleven en de overheid, werken aan een optimale infrastructuur. Daar wil ik graag een rol in spelen.”

20 mei
Van Zanen-Nieberg maakte in de periode 2010-2016 als penningmeester ook al deel uit van het bestuur van NOC*NSF. Vanaf 20 mei zal de nieuwe voorzitter van het NOC*NSF actief haar nieuwe functie bekleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here