Handicap Oranje op spelmakerspositie

0

Door blessures van Patrick Miedema en Luc Steins kampt bondscoach van de Oranjemannen Erlingur Richardsson tijdens de start van de EK-kwalificatie met een handicap op de spelmakerspositie.

Miedema (hand) en Steins (schouder) meldden zich af voor de interlands tegen Estland en Letland. Het duo zal tijdens de belangrijke start van de kansrijke EK-kwalificatiereeks vanaf de kant toekijken. Het bezorgt de IJslandse bondscoach van Nederland een handicap.

Richardsson riep jongelingen Ivar Stavast (LIONS) en Florent Bourget (Volendam) op als vervangers. Samen met Dani Baijens van SG Flensburg-Handewitt, de international maakte afgelopen week zijn eerste goal in de Champions League, moet binnen de 19-koppige selectie van de Oranjemannen vertrouwd worden op talent in de as.

Sterke start
In de kwaificatiegroep van Nederland, waar WK-ganger Slovenië de topfavoriet is voor de eerste stek, plaatst de top-2 zich voor het eindtoernooi in 2020. Ook de vier beste nummers drie van de acht kwalificatiegroepen grijpen een EK-ticket. Met duels tegen Estland en Letland op het programma is Oranje gebaat bij een sterke start.

Lees ook: Drie verrassingen in selectie Oranjemannen

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here