Hasselt te sterk voor Olse Merksem

In de tweede wedstrijd van de play-offs trok Hubo Initia Hasselt naar de Rode Loop van Olse Merksem. Een leuk weerzien met Jeffrey Jacobs en de zijnen dus. Een week eerder hielden de Antwerpenaren Bocholt tot aan de rust in de greep, maar moesten toch de rol lossen in de tweede helft.

Advertentie

Initia was meteen op achtervolgen aangewezen. Ook de rollen van Van Wesemael en Jacobs bij Olse werden al snel duidelijk; 3-1 na 5 minuten. Het was wachten op een Hasseltse voorsprong tot de veertiende minuut bij 5-6 via Verhoeven. Hasselt speelde slordig en moest meermaals rekenen op Vonckx. Jacobs en Van Wesemael konden alsnog de thuisploeg op een 10-7 voorsprong zetten. Initia sloop terug dichter via Ooms en Köhlen, zodat er gerust werd bij 12-11.

Wie voor tophandbal was gekomen bleef ook in de tweede helft op z’n honger zitten. Beide ploegen hielden het spannend, maar daar was dan ook alles mee gezegd: 15-15 na 39 minuten. Van Wesemael en Sas maakten gretig gebruik van Hasseltse missers – mede door een goede Tadeij in doel – om een voorsprong van drie doelpunten uit te bouwen. Bij 18-15 na 45 minuten werd het dan ook tijd voor de Hasselaren om een versnelling hoger te schakelen.

De Nederlander Köhlen en Roelants zorgden voor 19-18 en even later ook voor de 22-22 na 54 minuten, maar moesten toekijken hoe Olse ook in dubbel ondertal tot scoren kwam. Op drie minuten van het einde kon de uit blessure terugkerende Bogaerts gelijkstellen op 22-22. Eén minuut later was het aan Ooms om Hasselt terug op voorsprong te schieten tot 22-23. Olse verspeelde vervolgens een kans, maar ook Bogaerts trof de paal.

In een tumultueuze slotfase kregen Verhoeven en Houbrechts een tijdstraf nadat ze beiden Van Wesemael wilden afstoppen. Met nog drie seconden te gaan rustte alle druk op die laatste, maar hij lukte niet in zijn opzet. Eindstand: 22-23, en dus gingen de twee punten mee richting Hasselt. Door het oog van de naald na een draak van een wedstrijd.

In de andere wedstrijden hield Tongeren de punten thuis tegen Visé en ging Sasja winnen in Bocholt. Volgende week staat de topper in de play-offs tussen Hubo Initia Hasselt en Callant Tongeren op het programma in de Alverberg.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 12 Comments