HC Odense blijft door nieuwe Houdini-act ongeslagen

1

Koploper HC Odense heeft belager København Håndbold geklopt in de HTH Go Ligaen. Opnieuw maakte de ploeg van international Tess Wester een grote achterstand goed.

In de halve finale van de Santander Cup kwam HC Odense afgelopen zaterdag terug van 15-8. Team Esbjerg werd door een spectaculaire inhaalrace uit de bekereindstrijd gehouden (25-27).

Donderdagavond herhaalde HC Odense de Houdini-act. In de eerste speelronde van 2019 gingen Wester en consorten op bezoek bij landskampioen København Håndbold. Na dertig minuten spelen in de Deense hoofdstad leek het een kansloze missie voor de gasten (16-10).

Goede stops
Daar deed Kelly Dulfer, goed voor vijf goals, na de pauze een schepje bovenop door twintig minuten voor tijd de 22-15 tegen het net te werken. Dat deed de international nadat de jeugdige Larissa Nusser een minuut eerder met een assist de 21-15 voorbereidde.

In het slotkwartier maakte HC Odense de achterstand op miraculeuze wijze goed. Met twee goede stops verving Wester haar positiecollega Althea Reinhardt op het juiste moment, waarna de gasten bij 24-26 het verlossende eindsignaal hoorden klinken.

Dertig punten
Door de uitzege blijft HC Odense ongeslagen, komt het op dertig punten en vergroot het de voorsprong op kersvers bekerwinnaar Nykøbing. Het verschil na vijftien duels is liefst zeven punten. København Håndbold maakt met 22 punten het podium compleet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here