Heet Europees weekend in Dalfsen

By 20 oktober 2016Eredivisie, Featured

Sercodak/Dalfsen staat een heet weekend in Europees verband te wachten. In de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup speelt de landskampioen tegen het Servische Izvor.

Beide duels worden dit weekend afgewerkt in De Trefkoele in Dalfsen. Vrijdagavond (20:30) staat de eerste wedstrijd gepland, waarna zondagmiddag (14:00) de beslissing valt. De winnaar van het onderonsje is nog één tweeluik verwijderd van de groepsfase van de EHF Cup.

Internationals
Via een mislukt kwalificatietoernooi voor de Champions League stroomt de ploeg van Peter Portengen in, in het tweede Europese bekertoernooi. Met ZRK Izvor Bukovicka Banja treft Dalfsen een ervaren ploeg uit Servië. De opponent waarborgt twee internatonals in de selectie: Sanja Rajovic en Marija Petrovic. Ze kwamen onder meer uit op het WK in Denemarken.

Weerzien
Annika Noordink en Nikki Wilsterman speelden al eens tegen Izvor. Vorig seizoen tijdens de achtste finale van de Challenge Cup nam de Servische ploeg het op tegen de oude club van de speelsters van Dalfsen: DOS. In Emmer-Compascuum was Izvor in twee duels te sterk voor de oud-eredivisieclub (33-27, 27-18).

Begin dit jaar nam KIJK TV een kijkje bij de talentenfabriek uit Overijssel. Speelster Nienke de Wild gaf een rondleiding in het spelershotel.

Met twaalf punten uit zes duels gaat Dalfsen fier aan kop in de eredivisie. Kaarten voor de beide Europese duels zijn hier te bestellen.

Geef een reactie