Hellas heeft lak aan ‘heilige’ zondagmiddag reserveploegen

0

Koploper van de eredivisie Hellas heeft zondagmiddag op bezoek bij de reserveploeg van Aalsmeer geen misstap begaan. Liefst vier wedstrijden werden op het heilige moment in het speelweekend afgewerkt.

De eredivisie telt dit seizoen liefst vijf reserveploegen. Terwijl het vlaggenschip op zaterdagavond in actie komt, werkt het tweede team – soms aangevuld door jongelingen uit het eerste team – doorgaans op zondagmiddag de thuiswedstrijd af. Zo kwamen Quintus 2, Bevo 2, Volendam 2 en Aalsmeer 2 gisteren in de baan.

Drie reserveteams behaalden een punt of meer tegen eredivisionisten Tachos, BFC en E&O. Lijstaanvoerder Hellas wist zich tegen Aalsmeer 2 te onderscheiden. De formatie van Hans van Dijk, die bij de tegenpartij zoon Destin trof, zegevierde met 29-33 in De Bloemhof.

Houten
Een dag eerder was Houten in de hoofdstad te sterk voor hekkensluiter Aristos: 25-35. Job Reumer vond namens de gasten uit Utrecht liefst twaalf keer het net. Door de overwinning deelt de ploeg van Rick Louw de koppositie met Hellas. Belager DFS Arnhem verslikte zich zaterdagavond in eigen huis met liefst 21-34 in LIONS 2, waardoor de ploeg uit Gelderland na een goede start een pas op de plaats maakt.

Top-3 eredivisie:
1. Hellas 7-13
2. Houten 7-13
3. LIONS 2 7-8

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here