Hercules laat dure punten liggen

Waar concurrenten Tachos en E&O wel wonnen wist de ploeg van trainer Maarten Roestenburg niet te winnen. Hercules verloor na een goede inhaalrace alsnog in Limburg van Lions 2. Het zijn dure punten in de strijd om een plaats bij de eerste vier. E&O kwam door de overwinning op Hellas nu op gelijke hoogte met Hercules, terwijl Tachos twee punten uitliep na hun overwinning op Houten.

Hercules begon niet goed aan de wedstrijd en keek bij rust al tegen een 17-12 achterstand aan. In de tweede helft bracht Lions het verschil zelfs op 10 doelpunten: 25-15. Maar vanaf dat moment vocht Hercules zich terug in de wedstrijd. De ploeg kwam langzaam dichterbij en Lions werd wat nerveuzer. De Limburgers kregen moeite met scoren en zagen Hercules terugkomen tot 27-26. Het lukte de ploeg van Roestenburg echter niet om erop en erover te gaan. In de spannende slotfase trok Lions 2 alsnog aan het langste eind: 31-29.