Het zoveelste leven van finalekandidaat Bevo

0

“Hoeveel levens we nog hebben? Geen idee. Het is een wonder dat we nog ergens voor spelen.” Spelmaker van Bevo Dario Polman draait er niet omheen. De Panningers maken nog een kans op de finale en dat zag niemand aankomen.

Door mierzoete uitzege in Sittard en stunt in Panningen tegen landskampioen Aalsmeer leeft Bevo nog. De laatste speelronde in de kampioenspoule starten Polman en consorten met één punt achterstand op LIONS en Volendam. Aalsmeer is reeds zeker van de best-of-three om de schaal.

“Het zou uniek zijn als we het halen”, gniffelt Polman. Ook in de BENE-League verrasten de blauw-gelen na verlies in de eerste vier speelrondes met een imposante zegereeks. “We moeten winnen en zijn daarnaast afhankelijk van het resultaat bij Volendam-Aalsmeer. Naast de finaleplaats staat zondag tegen LIONS ook veel prestige op het spel. We kunnen LIONS op de laatste plaats zetten.”

Compleet
Twee weken geleden stond Bevo in Sittard op uit de dood. “Daarvoor hadden we twee keer niet thuisgegeven tegen Volendam. Dat mogen we onszelf kwalijk nemen. We hadden het gevoel iets goed te moeten maken”, vertelt Polman. “Quinten (Colman, red.) keerde na een nieuwe blessure terug in de ploeg. Compleet zijn we gevaarlijk.”

Verrassen
Op bezoek bij LIONS speelde Bevo iedere aanval met zeven veldspelers. “We hebben ze verrast. We gaan ze dit weekend wederom verrassen. Er gaat iets uit de hoge hoed komen, schrijf dat maar op”, lacht de 26-jarige spelmaker van de Noord-Limburgers. Alleen bij een winstpartij mag Bevo hopen.

“Er gaat iets uit de hoge hoed komen, schrijf dat maar op”

“We zullen zaterdag afscheid nemen van een viertal. Alle reden om dat op een feestelijke manier te doen”, besluit Polman. Peter Schoenaker (Sporting NeLo), Pim Augustinus (stopt), Vuk Stevanovic (onbekend) en Quinten Colman (Achilles Bocholt) vertrekken bij Bevo. “Ik ga nergens heen. Ik heb vorig seizoen voor twee seizoenen getekend. Met mij hoeft de club niet om tafel.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here