Hiekka Hauskaa toch naar Champions Cup

0

Hiekka Hauskaa gaat het land vertegenwoordigen op de EHF Beach Handball Champions Cup op Gran Canaria. Deelname van de Nederlands kampioen stond lange tijd op losse schroeven.

Advertentie

In Biddinghuizen onttroonde Hiekka Hauskaa het heersende Camelot na zinderende shoot-outs. Door de landstitel maakte het sterrenensemble aanspraak op deelname aan het kampioenschap voor clubteams dat in oktober op de planning staat.

Competitieloos
Lange tijd werd getwijfeld of deelname van Hiekka Hauskaa aan het kampioenenbal haalbaar zou zijn, in verband met verplichtingen in de zaalcompetitie. Meerdere spelers van het Beach Handball-team zijn in de eredivisie en BENE-League actief. Zo combineren Robin Jansen (Bevo), Jordy Baijens (Volendam), Jelmer Schaap en Thies Berendsen (beide Houten) het zaalseizoen met spelen in het zand.

Doordat het kampioenschap in Spanje, van 26 tot en met 29 oktober, tegelijk valt met een competitieloos zaalweekend reist Hiekka Hauskaa toch af naar de Champions Cup. De afgelopen drie jaar werd Nederland vertegenwoordigd door het Tilburgse Camelot.

Westsite
Westsite Amsterdam, Nederlands kampioen bij de vrouwen, is ook genomineerd naar Gran Canaria af te reizen. De topclub in het zand sloot in augustus de European Beach Handball Tour af op de eerste plaats.

Foto: Tina Kolthof

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER